Слушай на своето мобилно устройство:

Меню приложения
 • ПОЧИСТВАНЕ НА ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ” В МЕСТНОСТТА ПОД КОРМЯНСКО-22 Април, ...
  ЦРОО „Александър Стамболийски”

  Събитие

  ПОЧИСТВАНЕ НА ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ” В МЕСТНОСТТА ПОД КОРМЯНСКО-22 Април, 09.00 ч.

  ДОБРОВОЛЦИ ЩЕ ПОЧИСТВАТ ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ” В МЕСТНОСТТА ПОД КОРМЯНСКО

  Община Севлиево ще се включи в инициативата

  Община Севлиево продължава кампанията си по пролетното почистване и облагородяване на обществените места и пространствата за отдих. В навечерието на един от най-обичаните християнски празници Гергьовден ще се проведе поредна инициатива с такава насоченост.

  Местната управа ще подкрепи ЦРОО „Александър Стамболийски”, които на 22 април 2018 г. ще почистят яз. „Александър Стамболийски” в местността под село Кормянско. Приканват се граждани, любители на природата и отдиха около водоема да се включат с благородната кауза.

  За всеки, който желае да се включи, Община Севлиево ще осигури чували и ръкавици, както и ще организира извозването на събраните отпадъци. Сборният пункт е в 09:00 часа на 22 април 2018 г. до чешмата на разклона за язовира.

  Място: Чешмата на разклона за язовира Дата: 22-04-2018 Час: 09.00


  Обявил: ЦРОО „Александър Стамболийски”

 • НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА...”
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА...”

  За поредна година ще бъде връчена Специална награда на Кмета на Община Севлиево

  За поредна година се запазва интересът към Националния конкурс за северняшка песен „Море песен екна...”, който ще се проведе на 21 и 22 април на пл. „Свобода” в Севлиево. Над 40 групи за автентичен и обработен фолклор и близо 50 индивидуални са изпълнителите, които ще вземат участие с надпяването. Официалното откриване ще се състои на 21 април, събота, от 10:00 часа.

  На откритата сцена ще се качат любители от различни фолклорни области. Надпреварата за наградите е в две категории: за индивидуални участници и за групи.

  Награждаването на победителите ще се проведе на 22 април, неделя, след 16:30 часа на сцената на пл. „Свобода”. Победителите във всички възрастови групи ще получат плакет, грамота и парична премия, а класираните на второ и трето място – грамота и парична премия. На всяка група и индивидуален изпълнител ще бъде връчена почетна грамота за участие в конкурса.

  Както всяка година, отново ще бъде присъдена и Специалната награда на Кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Специални награди ще има от името на НЧ „Развитие – 1870”, от името на бизнеса в Севлиево и други.

  Първият Национален конкурс за северняшка песен, проведен през 2014 г., се реализира като част от събитията, които Община Севлиево организира във връзка със 100-годишнината от рождението на легендарния певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов, който роден в Севлиево. Конкурсът е обявен по инициатива на кмета на Общината д-р Иван Иванов в отговор на желанието на севлиевци за популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен.

  Място: пл. „Свобода” Дата: 21-22-04-2018 Час: 10.00


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 • СЕВЛИЕВО ВЪЗРАЖДА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ С ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪ...
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО, ИДЕАЛ СТАНДАРТ

  Събитие

  СЕВЛИЕВО ВЪЗРАЖДА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ С ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО”

  В парк „Казармите” на 12 и 13 май ще се съберат над 100 изложители

  Фестивалът „Семе Българско” се утвърди като един от форумите в България, обявил се в защита на всичко българско и родно. Петото му издание ще събере повече от 100 изложители на български храни, напитки, семена и цветя, както и творци на приложните изкуства, свързани с българския дух и традиции. Своята дейност ще представят някои от институтите към Селскостопанската академия, които ще гостуват през първия ден на фестивала.

  Нова инициатива на събитието е демонстрацията на изчезващи български занаяти на 12 май. Магията на българския фолклор ще бъде неизменна част от посланието на фестивала. Ще има не само надигравания и „Хоро за хората”, а и нестинарски танци, които късно вечерта в съботния ден ще напомнят за мистичните познания на българите. Много са предвидените инициативи, които ще върнат всеки присъстващ към корените му, обещават домакините и съорганизаторите от Община Севлиево и инициаторите от рекламна агенция „Елмазови”.

  Програмата засега се пази в тайна, но загатва, че на сцената в парк „Казармите” ще се качат танцьорите от ансамбъл „Чинарите” и славеят на Родопите Николай Славеев, както и много други фолклорни певчески и танцови формации от Северна България.

  Тази година партньор на фестивала е „Идеал Стандарт – Видима”, затова не случайно през втория ден на инициативата фирмата ще представи кът на занаятите на свои служители, които ще споделят уменията си с творби и изделия, сътворени от самите тях.

  Децата на Севлиево и тази година ще творят с ръце и сърце, а темата ще е „Хлябът наш насъщни”. Техните произведения ще бъдат предложени на благотворителния базар „Шанс за бебе” – една съвместна инициатива с Фондация „Искам бебе”. Събраните средства ще бъдат предоставени на двойка с репродуктивни проблеми от гр. Севлиево.

  Националният фестивал „Семе българско” не е само повод да се съберат хиляди хора, за да посетят изложението и да се включат в демонстрациите и дегустациите, а и да подкрепят живота. Вече има едно родено бебе в резултат на вярата, че заедно е възможно да се дарява надежда за живот. И ако миналата година участниците и посетителите изтъкаха обща трибагрена черга, то тази година с общи усилия в парк „Казармите” ще изгрее слънцето на надеждата. Защо и как ще научите следващия път, защото приказката Фестивал „Семе Българско” продължава.

  Място: СЕВЛИЕВО, ПАРК ''КАЗАРМИТЕ'' Дата: 12-13-05-2018 Час: 10.00


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО, ИДЕАЛ СТАНДАРТ

 • СЕВЛИЕВО ЩЕ БЪДЕ РОК на 31 август и 1 септември 2018 г.
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  СЕВЛИЕВО ЩЕ БЪДЕ РОК на 31 август и 1 септември 2018 г.

  ФСБ ще превземат средновековния град и крепост "Хоталич" ​в първия ден на Рок фест "Хоталич" - Севлиево`2018.

  Рок легендите обещават грандиозно шоу с незабравимите хитове: „Високо“, „Протегнах две ръце да те прегърна“, „Обичам те дотук“, „След десет години“, „Пак ще се прегърнем“ и много други.​ Това е единственият фестивал с участието на бандата тази година у нас.

  Останалите изпълнители ​в рок феста все още се пазят в тайна​, но организаторите споделят, че готвят много изненади.

  ​Второто издание на феста в Севлиево ще бъде едно от мега музикалните събития на годината, а Севлиево ще затвърди окончателно титлата, която получи миналата година ​като​ „новата рок столица на България“.

  За втора поредна година организаторите ще обявят и ​конкурс за най-добра фотография от рок феста. Припомняме, че миналогодишният фотоконкурс „СЕВЛИЕВО РОК“ вдъхнови хиляди любители на обектива да заснемат неповторими мигове от шоуто и атмосферата, а спиращи дъха кадри запечатаха магията на древната крепост ​"Хоталич​"​. ​

  „Община Севлиево очаква всички феновете на рока на Втория национален рок фест „Хоталич“,​ който ​ще се превърне в традиция, благодарение на общите усилия на общината и на спонсори", коментира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. По думите му "тази година ще изненадаме приятно феновете и ще им подарим едно незабравимо изживяване"

  Място: Севлиево, крепост "Хоталич" Дата: 31.08.2018 Час: 20.00


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

Пети национален фестивал СЕМЕ БЪЛГАРСКО, 12-13 май
Rock Festival 31 август - 1 септември

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран