Слушай на своето мобилно устройство:

Меню приложения
 • БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА Е ПОДГОТВИЛА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕЗ АПРИЛ
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА Е ПОДГОТВИЛА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕЗ АПРИЛ

  Колоритни фестивали, театрални спектакли и изложби е подготвила Община Севлиево в културната си програма за месец Април. Освен националния фестивал „Семе българско“, общината е планирала редица изложби и мероприятия като част от тях са свързани и със светлия християнски празник Великден.

  Специално внимание е отделено и на децата и младежите, които ще могат да покажат своите заложби или да открият нови такива.

  Важен акцент в програмата са и Европейските дни на художествените занаяти, които ще се проведат в Историческия музей в Севлиево. Очаквайте и неповторимите постановки на Камен Донев, Филип Аврамов, Мариан Бачев и Иво Сиромахов.

  Месецът започва с шоу програма с участието на актьора Филип Аврамов и Севлиевска духова музика в Дена на шегата от 18:30 ч. в ДК „Мара Белчева”, а входът е свободен.

  Патронният си празник Детски комплекс „Йовко Йовков”, гр.Севлиево ще отбележи на 2 април от 10:30 ч., а на следващия ден от 19:00 ч. в Дом на културата „Мара Белчева“ гледаме „Работно време“ - спектакъл на Драматичен театър - Пловдив под авторството и режисурата на Камен Донев.

  На 5 април (петък) в Историческия музей в Севлиево ще бъдат отбелязани Европейските дни на художествените занаяти с ден на отворените врати в Архитектурно-възрожденски комплекс „Дандолови къщи“, изложба „Красивите престилки на нашите баби“, работилничка по тъкане на вертикален стан с децата от ДГ“Щастливо детство“, демонстрации със съдействието на НЧ „Отец Паисий – 1922“, с. Богатово, плетене на една кука и плетене на традиционен чорап на пет куки. Началото е в 10.:30 ч. в АВК „Дандолови къщи”.

  На 8 април (понеделник) в Народно читалище „Развитие – 1870“ в 10:00 ще се изиграе спектакълът на Детски театрален състав при читалището „Жълтото око“. Същият спектакъл в същия час най-малките могат да гледат и на 15 април.

  Изложба „Ген.Никола Генев – освободителят на Източните Родопи“ по повод 85 години от кончината му ще бъде открита на 12 април (петък) в Хаджистояновото училище.

  Любителите на изкуството ще могат да видят изложба-живопис и скулптура на Ненчо Русев. Откриването е на 16 април (вторник) в 17:30 часа в галерия „Видима“.

  В същия ден гледаме и „Операцията” от Иво Сиромахов – спектакъл, с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Миглена Стоева и Тони Минасян. Началото е 19:00 ч., мястото - Дом на културата „Мара Белчева”, а билети могат да бъдат закупени на място.

  На „Лазаровден в Дандоловите къщи“ с възпитаници на ДГ „Слънце“ ще се радват севлиевци на 18 април (четвъртък) от 10:30 ч., АВК „Дандолови къщи”

  От 20 - 21 април ще се проведе традиционния национален фестивал „Семе българско” - Севлиево’2019.

  Последните дни от април са посветени на изкуство - 23 април (вторник) от 17:30 часа в ГХГ „Асен и Илия Пейкови“ ще бъде открита изложба-живопис на Росен Дончев, а на 25 април (четвъртък) в Хаджистояновото училище се открива изложбата „Поетът с ватенката“ по повод 60 години от кончината на Пеньо Пенев.

  ЗАПОВЯДАЙТЕ!

  Място: Севлиево Дата: 1-31-04-2019 Час: 0000


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 • Съвети на КАТ към пешеходци и водачи при застудяване
  РАДИО ''СЕВЛИЕВО

  Събитие

  Съвети на КАТ към пешеходци и водачи при застудяване

  Най-добре да се поема на път със зареден резервоар гориво. Водачите трябва да заредят незамръзващи течности в охладителната система на автомобила и за чистачките. Желателно е да носят със себе си вода, топли дрехи, одеяло. Нека телефоните им са заредени и да носят зарядни, които да ползват по време на път.

  Препоръки за движение по пътищата при ниски температури:

  Пешеходци:

  ∙ Излизайте навън само ако това е абсолютно наложително

  ∙ Движете се само по тротоарите, използвайте подлезите и надлезите за пешеходци

  ∙ Извън населените места се движете срещу автомобилния поток по банкета

  ∙ Обличайте се с топли дрехи

  ∙ Обуйте здрави зимни обувки, при възможност с дълбок грайфер

  ∙ Ако сте с шапка, при пресичане се огледайте няколко пъти, преди да стъпите на улицата. Шапката помага против студа, но в известна степен пречи на слуховото възприятие

  ∙ Дори да сте на пешеходна пътека, огледайте се и само ако автомобилът е далече, преминете

  ∙ Слушалките в ушите и силната музика пречат на възприятията

  ∙ Ако има поледица или сняг, върнете се и изчакайте, докато снегът бъде почистен и бъде опесъчено

  Водачи:

  ∙ Ако не се налага непременно да пътувате, отложи заминаването до нормализиране на обстановката

  ∙ Преценете дали се налага на път да тръгне цялото семейство. Особено важна е преценката, ако имате малко дете

  ∙Ако все още не сте сменили гумите, не губете време – незабавно ги подменете с гуми за зимни условия

  ∙ Всички течности в системите на автомобила трябва да са подменени с незамръзващи

  ∙ Проверете: налягането на гумите, работят ли чистачките, в изправност ли са всички светлинни източници – фарове, мигачи, аварийни светлини, габарити, работи ли отоплителната система на автомобила

  ∙ Заредете достатъчно гориво

  ∙ Преди път извън населено място се осведомете:за прогнозата за времето, за временни или постоянни ограничения по набелязания маршрут

  ∙ Поставете в колата: вериги за сняг, буксирно въже, лопата, зарядно за акумулатор, мобилно зарядно за телефон, дебело одеяло, вода и суха храна, проверете и обновете съдържанието на автоаптечката, вземете достатъчно лекарства, ако сте на лечение

  ∙ При попадане в рискова ситуация сигнализирайте първо на телефона за спешни случаи 112, след това потърсете за съдействие близки и приятели.

  Място: България Дата: 11-03-18-19 Час: 00;00


  Обявил: РАДИО ''СЕВЛИЕВО

85 години създаваме заедно - Идеал Стандарт - Видима
Семе българско 20 - 21 април 2019 г.
Рокфест Хоталич

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран