Слушай на своето мобилно устройство:

Меню приложения

ПРИЗИВ

ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ!

 • МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА ЗАКУПУ...
  МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД

  Събитие

  МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА РЕСПИРАТОРИ

  Апаратите ще бъдат от жизнена важност при евентуални случаи на коронавирус в лечебното заведениеВсички, които имат възможност да помогнат, могат да направят дарение по сметката на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“:

  МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – град Севлиево

  IBAN: BG29UNCR70001523516080

  BIC: UNCRBGSF

  Основание за плащане: Дарение

  Адрес: гр. Севлиево, ул. „Стефан Пешев“ №147

  ЗА КОНТАКТ:

  Д-р Пламен Цеков

  Управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – гр. Севлиево

  тел.: +359 89 8508939

  Място: Севлиево Дата: 30-04-2020 Час: 0000


  Обявил: МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД

 • Как се променят сроковете за деклариране и плащане на данъци
  НАП

  Събитие

  Как се променят сроковете за деклариране и плащане на данъци

  Националната агенция за приходите публикува подробности със сроковете, които се променят или остават същите заради кампанията по декларирането на доходите от предходната година.

  Важно е да се отбележи, че се удължават сроковете за деклариране и внасяне на дължимите корпоративни данъци, както и за подаване на финансовите отчети. Променя се и начинът, по който авансово се плаща корпоративният данък.

  Срокът за физическите лица, които не са еднолични търговци, за подаване на годишна данъчна декларация и за внасяне на данъка по декларацията остава непроменен - 30 април 2020 г. Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка за довнасяне е 31.03.2020 г.

  От тази година НАП попълва автоматично данните в тези декларации, като хората само трябва да проверят дали данните са верни и не се налага да прилагат служебни бележки от работодателите си. Остава възможността да се подават и на хартия.

  Услугите за бизнеса отдавна вече са почти 100% електронни.

  Всички подробности за декларирането и плащането на данъците можете да видите на сайта на приходната администрация.

  https://www.nap.bg/news?id=4207&fbclid=IwAR2qPgBd9bWq1EqQ3C-1zap5X1zOtbargwoZ6OwX09mPp_rlkQ9chsV2bz4

  Място: България Дата: 30.-6.2020 Час: 0000


  Обявил: НАП

 • МВР пусна правила до всички граждани
  МВР

  Събитие

  МВР пусна правила до всички граждани

  Ето как да се предпазите в условията на извънредното положение

  Поставени в условията на извънредно положение, хората са склонни да действат прибързано, под влияние на силни емоции. Същевременно, тази ситуация е „добра среда” за развиване на престъпни намерения.

  МВР извежда основни насоки към гражданите, с цел да се предпазят от нежелани престъпни посегателства.

  ОСНОВНО ПРАВИЛО – винаги проверявайте достоверността на информацията, която може да се окаже заблуждаваща и използвана с цел извършване на престъпление. Сигнализирайте на телефон 112. Не давайте пари на непознати по никакъв повод!

  ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ

  ИЗМАМИ

  Измамниците успешно използват желанието на хората да помагат на полицията, други ще се възползват от страха и несигурността около разпространението на коронавируса. не им позволявайте да злоупотребяват с вашите емоции, бъдете бдителни!

  Бъдете много подозрителни към всяко телефонно обаждане или съобщение, с което организация или институция ви подтикват да предприемете незабавни действия за даване на пари по повод разпространението на коронавируса!

  Имайте предвид, че измамливите обаждания могат да се случат по всяко време на денонощието, докато сте на работа или вкъщи!

  Матрицата при телефонните измами е една - по телефона искат пари, схемите са различни.

  Използвайки ситуацията в момента, е възможно сценариите за телефонни измами да бъдат свързани с коронавируса

  ПРИМЕРИ:

  Полицията търси съдействие от вас при провеждане на операция за задържане на телефонни измамници;

  Обаждане от непознат, който се представя за лекар, твърди, че Ваш близък или роднина е заразен с коронавирус и е необходимо да заплатите определена сума за неговото лечение;

  Плащане на пари за освобождаване на колетна пратка, съдържаща лекарства, ваксини, отвари и др. за лечение на коронавирус инфекция или медицински предпазни средства като маски, ръкавици и др.;

  Даване на „капаро“ за закупуване на лекарства, ваксини срещу коронавирус, медицински предпазни средства и др. на по-изгодни цени.

  Не се доверявайте на обаждания от непознати или такива, представящи се за полицаи, лекари, ваши близки или роднини, особено, ако ви искат пари за лечение на коронавирус, закупуване на ваксина, лекарство и др.! Опитайте се да запазите самообладание! Подчертаваме - към момента няма ваксини, таблетки, отвари, лосиони или други продукти с рецепта или без рецепта, за „излекуване“ от covid-19 – онлайн или в магазин.

  Ако имате съмнения, че ваш близък или роднина е заразен с коронавирус потърсете информация от здравните власти или се свържете с тел. 112!

  - игнорирайте онлайн оферти за ваксини, лекарства и др.!

  - в случай на посещение на домашния Ви адрес от непознати, независимо дали са облечени в защитни медицински облекла, изисквайте задължителна легитимация за удостоверяване на принадлежността им към органите на МВР или здравните власти.

  При съмнение за опит за неправомерни действия, позвънете на тел.112!

  КРАЖБИ И ГРАБЕЖИ

  - Използвайте предимно електронни начини на плащане(банкови карти);

  - Не носете в себе си големи парични суми;

  - Не съхранявайте големи парични средства в домовете си;

  КЪМ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ФИРМИТЕ

  - Не съхранявайте в офиси и търговски обекти големи парични суми - по възможност ги депозирайте в банкови институции;

  Вземете мерки за охраната на стоките, които остават в наличност в търговските обекти;

  - Юридически лица, които ще продължат да работят (в частност хранителни магазини и аптеки), и към момента генерират значителен оборот – да създадат организация за ежедневно инкасиране на паричните средства, а при необходимост и по няколко пъти на ден, с оглед недопускане на събиране и пренасяне на големи парични суми;

  - В работещи търговски обекти, при необходимост да бъдат наети допълнително лица за осъществяване на охрана, с цел контрол и създаване на организация при пазаруване на гражданите.

  ПО ОТНОШЕНИЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

  - Обръщайте внимание на обявените цени на хранителните продукти и стоки от първа необходимост по стелажите на търговските обекти и стойността им при заплащането на каса;

  - Не се предоверявайте на обяви в интернет сайтове, предлагащи хранителни продукти и стоки от първа необходимост от неизвестни източници, както и не пазарувайте от импровизирани пазари.

  - Бъдете бдителни при теглене и разплащане с електронни платежни инструменти, с оглед неправомерно придобиване на данни от тях

  ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

  - Закупувайте лекарствени продукти и медикаменти единствено от лицензираните аптеки и дрогерии, които имат съответното разрешение;

  - Дрогериите и сайтовете за продажба на лекарствени продукти по интернет могат да предлагат само лекарства, които не се отпускат по лекарско предписание. уверете се, че тези сайтове имат разрешение за търговия на дребно по интернет, както и регистриран стационарен обект.

  - Имайте предвид, че не всички предпазни маски, облекла и антибактериални гелове са медицински изделия. такива са само тези, закупени от лицензираните аптеки и дрогерии;

  - В случаи на установени завишени цени на предлагани лекарствени продукти и медикаменти, сезирайте компетентните органи – Изпълнителната агенция по лекарствата – /ИАЛ/, Комисията за защита на потребителите – /КЗП/, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти – /НСЦРЛП/, или подайте сигнал на тел.112.

  Място: България Дата: 0000 Час: 000


  Обявил: МВР

 • Информация и ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА заради коронавируса
  МЗ

  Събитие

  Информация и ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА заради коронавируса

  Телефон за спешни случаи, валиден за целия Европейски съюз: 112.

  Министерството на здравеопазването откри телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси: 02 807 87 57. Работи денонощно.

  Може да се информирате и на сайта на Министерство на здравеопазването, както и тук, в рубриките "За граждани" и "За медицински специалисти".

  От МТСП подготвиха и информация на жестомимичен език.

  "Ситуационният център" на Министерството на външните работи също отговаря денонощно: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56. От министерството предупредиха, че сигналът свободно означава, че линията е заета. Ситуационният център предоставя и имейл за връзка: crisis@mfa.bg.

  Столична община откри телефонна линия за възрастни и самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки за доставка на храна и лекарства по домовете: 02 8188522 и 02 8188523. Доставката ще се извършва от общински служители и при нужда от доброволците на Столична община и БЧК.

  Същата услуга се предоставя и в Бургас: 0884469130 и 0885985693.

  Община Стара Загора също организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост: 0885 382 233. Приемат се поръчки всеки ден от 9 до 17 часа.

  В Пловдив съвместно с БЧК откриха гореща линия: 0700 147 44.

  Община Варна също откри дежурен телефон за информация: 052/ 820 239.

  Обявените телефони за Пазарджик са на РЗИ: 034/437-228, 0882080051.

  News.bg пропимня и основните препоръки на Министерството на здравеопазването:

  Мерки за лична защита

  - Добра хигиена на ръцете.

  - Кихайте и кашляйте в салфетка или в лакътя си. След това изхвърлете салфетката и измийте ръцете си.

  - Здравите хора няма нужда от маски.

  Мерки за средата

  - Чистете редовно най-често използваните повърхности и предмети.

  - Не споделяйте предмети.

  - Осигурете добра вентилация на помещенията.

  Мерки в социална среда

  - Стойте на поне 1 м. разстояние от хора със симптоми.

  - Изолация на хора със симптоми.

  При признаци на заболяването се свържете първо по телефона с личния си лекар.

  Място: БЪЛГАРИЯ Дата: 000000 Час: 000000


  Обявил: МЗ

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран