Слушай на своето устройство:

Меню приложения
 • ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО НА 27...
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЕВЛИЕВО НА 27-28 АПРИЛ 2024 Г.

  Първото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” ще отвори вратите на парк „Казармите” в Севлиево, за да срещне и обедини за пореден път пазители на българския дух, производители на местни храни и напитки, майстори, овладели тайните на старите занаяти, и съвременни будители - онези, които пазят и предават от поколение на поколение родните традиции и ценности.

  Споделена народна мъдрост, много музика, пъстро настроение и аромати обещават организаторите – фондация „ОТ БГ” и Община Севлиево, и са сигурни, че десетият фестивал „Семе българско” ще бъде още по-магичен и богат.

  Вълнение, радост, гордост, пречистване и удивление очакват всеки, прекрачил прага на фестивала, където 10 гайди ще извият глас – пъстра смесица от звуци и вибрации, в които здраво е вплетена обичта към Родината. Пак на прага, 10 български шевици ще очакват сръчните ръце на посетителите, за да ги посветят в своето тайнство.

  Заедно ще надникнем в Дома на семената и ще си вземем от старите български сортове зърнени култури и зеленчуци. Ще се учим да ашладисваме. Ще се потопим в магията на българската шевица, ще прекрачим прага на тайнствата на нестинарите, на духовната българска практика паневритмия и на билкарството. Ще вдъхнем живот на стари занаяти, ще се учим на майсторлък. Отново ще пеем и ще танцуваме, а от сцената ще ни вдъхновяват виртуозни изпълнители. Ще срещнем стари познати, ще дадем начало на нови приятелства.

  Ще сме заедно, за да продължи да бъде от кълна до върха – все българско!

  Очакваме ви на 27 и 28 април, в парк „Казармите, Севлиево!

  Място: Севлиево Дата: 27-28-04-2024 Час: 00.00


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 • ДАНЪЧНА КАМПАНИЯ 2024 г.
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  ДАНЪЧНА КАМПАНИЯ 2024 г.

  Уважаеми съграждани,

  Община Севлиево, Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” съобщават, че от днес 25.01.2024 г. започна плащането на данъчните задължения по Закона за местните данъци и такси за всички собственици на недвижими имоти и превозни средства на територията на общината.

  На основание чл. 28, чл. 60 и чл. 69 от Закона за местните данъци и такси, чл. 11 и чл. 64 от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Севлиево и чл. 17 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево сроковете за плащане на данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци са до 30 юни и до 31 октомври – на две равни вноски.

  На платилите цялата сума за текущата година в срок до 30 април се прави отстъпка от 5 на сто.

  Плащанията могат да се извършат по един от следните начини:

  - в касата на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” в сградата на Община Севлиево, етаж първи, стая 115;

  - във всички кметства и кметски наместничества на община Севлиево;

  - чрез офисите на „Изипей“ АД;

  - чрез офисите на „Фаст Пей ХД“ АД;

  - чрез офисите на „Български пощи“ ЕАД;

  - чрез офисите на Банка „ДСК“ АД;

  - с банков превод по сметката на общината в „Уникредит Булбанк" АД - клон Севлиево.

  Място: Севлиево Дата: 1.01.-30.10.2024 Час: 08-17


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 • СТАРТИРА КАМПАНИЯ „ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА - ЕКОКИНО“
  Община Севлиево, Екопак

  Събитие

  СТАРТИРА КАМПАНИЯ „ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА - ЕКОКИНО“

   

   

  Кампанията се провежда под мотото:

   

   

  „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели кино на открито!“ и има за цел 70% увеличение на събраните рециклируеми отпадъци

   

   

   

  Община Севлиево и Екопак България започват съвместна кампания „Градска рециклиада, Екокино“, Това е второто издание на най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която ще се проведе в 9 общини в България от февруари до юли 2024 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели кино на открито!“

   

   

   

  Целта на организаторите е да увеличат с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от февруари до юли 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Ако целта бъде постигната или надмината, ЕКОПАК ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват гражданите на Община Севлиево

   

   

   

  От февруари до юли 2024 г. Община Севлиево и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията. През февруари, март и април ще стартират еко-състезания в учебни заведения – училища и детски градини. Отделно, с подкрепата на Община Севлиево ще бъде създадена организация за предаване на пластмасови бутилки и кенове от заведения за бързо хранене, кафета, фитнеси, граждани и други. Актуална информация за предвижданите активности във всяка община ще бъдат обявявани своевременно на https://www.ecopack.bg/GR и на уебсайта на Общината.

   

   

   

  За целите на кампанията се отчитат всички количества, събрани от всички състезания, инициативи, пунктове за събиране, организирани от общината , както и тези, събрани през системата от контейнери за разделно събиране на Екопак България.

   

   

   

  „Вярвам, че заедно ще успеем не само да върнем отпадъците в цикъла на производство, но и да бъдем полезни на всички граждани. Надявам се с помощта на тази кампания разделното събиране да се превърне в навик на повече граждани и домакинства и ефектът от нея да продължи напред в годините. Убеден съм, че тези минимални цели, които си поставяме, ще бъдат не само постигнати, но и многократно надминати с общи усилия.“, заяви Александър Урманов, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.

   

   

   

  Използваните пластмасови бутилки и алуминиеви кенове могат да бъдат 100% рециклирани, ако, обаче, бъдат разделно събрани. За съжаление много често тези отпадъци попадат в смесения битов отпадък и стигат до общинското депо или остават да се разлагат стотици години в природата. Целта на кампанията „Градска рециклиада“ е да повиши разделното събиране на тези два типа отпадъци, за да помогне за изпълнението на заложените в българската и европейската нормативна база амбициозни цели и задължения. Тази инициатива ще бъде от полза и за намаляване на обема отпадъци, които попадат на общинските депа за битова смет и запазването на средата, в която живеем по-чиста и красива за по-дълго време.

   

   

   

  ЕКОПАК е най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 90 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната. През 2023 година организацията е събрала и предала за рециклиране близо 120 000 тона пластмасови, стъклени, метални и хартиени отпадъци от опаковки. Тези материали се превръщат в нови опаковки, дрехи, мебели, чанти или чували и отново влизат в употреба и така спестяват природни ресурси и намаляват отпадъците, които оставяме след себе си.

   

   

  Място: гр. Севлиево. Дата: февруари-юли 2024 Час: 0000


  Обявил: Община Севлиево, Екопак

Ideal Standart - Vidima

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран