Слушай на своето мобилно устройство:

Меню приложения
 • СЕДМИ ФЕСТИВАЛ „Семе българско“ ще се проведе на 15 и 16 май
  ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

  Събитие

  СЕДМИ ФЕСТИВАЛ „Семе българско“ ще се проведе на 15 и 16 май

  Седемте най-ярки събития ще бъдат пресъздадени в седмото издание на фестивала

  Седмото издание на Национален фестивал „Семе българско“ ще се проведе в Севлиево на 15 и 16 май в парк „Казармите“. Мотото тази година е „Предай нататък“, като събитието отново ще остави ярък отпечатък в съзнанието на всички участници и гости.

  Фестивалът ще събере на едно място пазителите на българския фолклор, народни художествени занаяти, местни вкусове и безценни семена, припомняйки силата на българския дух. Заедно ще се върнем към корените си, за да намерим упование на вярата. Ще почетем мъдростта на предците си и ще предадем нататък най-съкровеното от българските традиции, съхранили ни като народ с ярка идентичност.

  В рамките на седмото издание на събитието на откритата фестивална сцена своя талант ще покажат оркестър „Шевица“, професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, Емилия, ансамбъл „Развитие“, ДФА „Габровче“ и над 400 участници от самодейни фолклорни състави от Северна България.

  Специални гости ще бъдат основателите на прабългарската школа „Бага-тур“, които чрез демонстрации ще пресъздадат древни практики и умения, част от бита на прабългарите, от техните празнични обреди, облекло и въоръжение. След зрелищния им спектакъл ще бъде сформиран лагер, в който присъстващите да упражнят своите умения в стрелба с лък и езда или да пътуват назад във времето, като обитатели на друга епоха, облечени в доспехи.

  И тъй като тазгодишното издание на фестивала е седмо, а първите 7 години са най-важни, организаторите са решили да припомнят и претворят 7 от най-хубавите инициативи, реализирани от началото на „Семе българско“ до днес: ще бъдат засадени 7 дръвчета; ще бъдат пуснати 7 бели гълъба; ще бъде изтъкана 7-цветна черга; ще бъдат омесени и наречени 7 вида хляб; ще покажем 7 автентични български носии от различни краища на страната и ще ви разкрием тайните, вплетени в тях; ще бъдат издирени 7 пъти по 7 вида семена от български автентични сортове зеленчуци, които ще поставим в техния нов дом – инсталацията, монтирана в парк „Казармите“ под формата на кошер; ще е допишем книгата, която нарекохме „За мен България е…“ и заедно, на база Вашите мисли за родината, ще изработим 7 послания – основа, върху която да градим следващите поне седем издания на фестивал „Семе българско“.

  В парка ще бъде обособена зона с работилници, в които гостите на събитието ще се учат да работят с глина, да рисуват български шевици, да правят кукли и да танцуват български хора.

  Демонстрациите и дегустациите остават неизменна част от фестивала. Те ще допълнят усещането за българско и родно с познатите аромати от нашето детство.

  Ще изгоним злите сили с кукери и ще населим сърцата си с любов, която да предадем нататък!

  Очакваме ви на 15 и 16 май 2021 г. в парк „Казармите“ в Севлиево – там, където от кълна до върха – всичко е българско

  Място: Севлиево, парк "казармите" Дата: 15-16-05-2021 Час: 0000


  Обявил: ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 • Together World Tour –Ideal Standard предприема околосветско пътуване
  ИДЕАЛ СТАНДАРТ-ВИДИМА

  Събитие

  Together World Tour –Ideal Standard предприема околосветско пътуване

  Ideal Standard обяви старта на серия уникални хибридни събития – Together World Tour, които съчетават иновативен дигитален формат с реални атракции.

  Какво е общото между Милано, Берлин, Лондон, Париж, Дубай и Шанхай? Освен, че са иконични градове на света, те ще бъдат домакини на поредицата хибридни събития на Ideal Standard, предназначени за международната общност на архитектите и дизайнерите. Together World Tour отправя към тази глобална аудитория един иновативен фюжън от виртуално съдържание и реално изживяване.

  Събитията ще разкрият ексклузивни световни продуктови премиери, изваждайки ги от дълбоките корени на културата на всеки от тези световни центрове и ще предложат поредица от незабравими моменти. Целта е да се съчетае най-доброто от двата свята - дигитален и персонален. Амбицията е да вдъхновяват и забавляват.

  Hearst Global Design са избрани за стратегически партньор на кампанията, с изключителното участие на Elle Decoration - най-голямото и влиятелно издание за дизайн в света, което присъства в 28 държави с 25 издания. Медийното партньорство се отличава с интегриран подход във всички канали за комуникация и предоставя значителни възможности за популяризиране благодарение на глобалния си обхват. Кампанията ще бъде подкрепена със съдържание в печатни, онлайн издания, социални мрежи и списания, като Hearst, и ще допринесе за привличане на вниманието и ангажиране на широка аудитория.

  „Together World Tour започва в Милано, столицата на дизайна и дома на Глобалния център за дизайн на Ideal Standard. Този град вече толкова време е източник на нашето вдъхновение. Събитието ще бъде една история, в която оживяват модата и начина на живот, присъщи на Милано”, казва главният дизайнер на Ideal Standard, Роберто Паломба.

  Турнето обещава да вдъхнови и очарова, като предостави на глобалната архитектурна, дизайнерска, търговска и бизнес общност и на любителите на дизайна място на първия ред за премиерата на впечатляващите нови колекции.

  Торстен Тюрлинг, Главен изпълнителен директор на Ideal Standard, обяснява защо смята, че този подход е бъдещето за бранда и за индустрията: „Пандемията промени правилата за провеждане на традиционните събития с физическо присъствие. Вместо да предложим просто разходка в онлайн шоурум, ние открихме нов начин за връзка с нашите клиенти по целия свят – едновременно дигитален и персонален, динамично изживяване, което ни позволява да разкриваме ценностите на нашата марка. Вярваме, че това ще бъде пътуване от незабравими моменти на вдъхновение и очарование“.

  Първото събитие на Together World Tour ще се проведе на 21 април, 2021 г. Започвайки от Милано, турнето ще продължи през цялата 2021 и началото на 2022, като ще посети 6 световни културни столици. Събитието ще съчетава живо съдържание, предавано онлайн и превеждано на няколко езика едновременно. Интерактивното преживяване ще насърчи участниците да участват активно в събитието на живо, като със своите действия да открият новите колекции и да „отключат“ ексклузивно съдържание.

  Участниците ще имат възможност за личнен контакт с главния дизайнер на Ideal Standard и други ключови хора от компанията.

  За регистрация влезте на togetherworldtour.com.

  Място: World Дата: 21-04-2021 Час: 00:00


  Обявил: ИДЕАЛ СТАНДАРТ-ВИДИМА

Ideal Standart - Vidima

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран