Слушай на своето устройство:

Меню приложения
 • Десет дневен Коледен базар за най-светлите християнски празници
  Община Севлиево

  Събитие

  Десет дневен Коледен базар за най-светлите християнски празници

  Община Севлиево и Ритейл парк – Севлиево ви канят на най-големия Коледен базар, който ще се проведе от 15 до 24 декември на територията на града. Севлиево ще има своята незабравима Коледа, наситена с много изненади, подаръци, награди, ваучери за пазаруване на различна стойност, спортни състезания, игри, томболи, безброй концерти и кулинарни приключения.

   

  Всички жители и гости на града ще могат да се потопят в уютната атмосфера, благодарение на красиво декорираните коледни щандове, на които местни търговци производители ще предлагат своите хендмейд подаръци.

   

  На сцената пред Ритейл парк ще посрещнем Дара, Боро Първи, Фики, Ансамбъл „Българе“, съставите от детски комплекс „Йовко Йовков“, Фолклорен ансамбъл „Развитие“, Оркестър „Севлиево“, Севлиевски рок групи и Дядо Коледа.

   

  Специално на събитието ще гостува Ути Бъчваров, който в своята кухня на открито, ще приготви коледни кулинарни изкушения, които гостите ще могат да опитат.

  Всеки посетител пазарувал от 15 до 24 декември, в магазините от Ритейл парк, чрез своята касова бележка, ще има възможност да участва в голямата Коледна томбола, където ще се раздават награди.

   

  Подаръци ще има и за онези, които посетят събитието и си направят „Най-забавното селфи“, което ще качат на фейсбук страницата на Ритейл Парк.

   

  За малките и големи творци ще има още една изненада – участие в коледна изложба-конкурс „КОЛЕДЕН ШОПИНГ- Моето коледно пазаруване“, като задължително условие е рисунките да съдържат логото на магазините от Ритейл парка.Творбите за конкурса ще се приемат от 1 до 12 декември в Градска художествена галерия «Асен и Илия Пейкови».Компетентно жури ще определи победителите във всяка категория, като творбите ще бъдат изложени в магазините на територията на Ритейл парка.

  Греяно вино, коледни курабийки, лакомства за деца, коктейли, бургери, наденички на скара и здравословни вкусотии ще се раздават от сцената на най-смелите участници в различните надпревари и състезания.

   

  Дядо Коледа ще зарадва децата в деня на Бъдни вечер.Той ще си направи снимка за спомен с малки и големи пред красивата коледна елха, а за онези които са подготвили стихче или песничка ще има и подаръци.

   

  Идеята на Коледния базар е да направи най-уютните празници от годината още по значими и да предаде у хората коледния дух. Базарът и откритата сцена имат за цел да усмихват, провокират и да носят добро настроение и всичко това е гарнирано с намирането на най-хубавия подарък за любим човек. Тук на помощ идват всички онези магазини, които са част от РИТЕЙЛ ПАРК СЕВЛИЕВО.

  Място: Ритейл парк-Севлиево Дата: 15-24-12-2022 Час: 0000


  Обявил: Община Севлиево

 • Традиционен конкурс за коледна картичка
  Община Севлиево

  Събитие

  Традиционен конкурс за коледна картичка

  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево, подпомагана от Младежка зона – Севлиево обявиха традиционния конкурс за коледна картичка, в който могат да се включат всички деца и младежи на територията на общината.

  Целта е подрастващите да бъдат провокирани и мотивирани да изработят коледна картичка, която ще бъде изпратена на самотен човек от община Севлиево. Участниците в конкурса ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение и разбиране на другия, като целта е превенция на асоциалното поведение сред малолетните и непълнолетните.

   

  Конкурсът е индивидуален. Груповите творби няма да бъдат класирани за награди. Те ще бъдат връчване в няколко възрастови групи: деца до 6 години; от 7 до 10 години; от 11 до 15 години; от 16 до 19 години и др.

   

  Всяка картичка трябва да е придружена с коледно пожелание; да бъдат посочени имената, възрастта на участника, детско/учебно заведение или социална услуга за деца/младежи и точен адрес. При предаване на коледната творба задължително условие е и да се посочи и телефон за контакт с участника (негов родител/учител/настойник/попечител).

   

  При предаване на картички от едно заведение, контактите могат да бъдат обособени в списък с имената и възрастта на участниците, като това не изключва посочването на данните на самата картичка. Картичка, за която не са посочени всички данни не може да бъде класирана.

   

  КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КАРТИЧКИТЕ: 18:00 ч. на 12.12.2022 г. на адрес - Община Севлиево, пл. „Свобода” No1, за г-жа С. Начева, гл. експерт „Младежки дейности и личностно развитие“.

  Тричленно жури ще оцени постъпилите картички. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награди във всяка възрастова група, награда за най-оригинално пожелание и поощрителни награди. Ще бъдат присъдени и две специални награди - от името на Младежки зона - Севлиево и от името на МКБППМН – Община Севлиево, която по традиция ще бъде отпечатана и ще е празничен поздрав за членовете и партньорите.

   

  Всички картички ще зарадват възрастни самотни хора за Коледа.

  Награждаването ще се състои на специална церемония на 19.12.2022г. (понеделник) от 17:30 ч. във фоайето на Община Севлиево, където всички картички ще бъдат изложени в своеобразна експозиция.

  Нека заедно им подарим топлина в навечерието на коледните празници!

   

  Място: Фоаето на Община Севлиево Дата: 19.12.2022 Час: 17,30


  Обявил: Община Севлиево

 • Съвети на КАТ към пешеходци и водачи при застудяване
  РАДИО ''СЕВЛИЕВО

  Събитие

  Съвети на КАТ към пешеходци и водачи при застудяване

  Най-добре да се поема на път със зареден резервоар гориво. Водачите трябва да заредят незамръзващи течности в охладителната система на автомобила и за чистачките. Желателно е да носят със себе си вода, топли дрехи, одеяло. Нека телефоните им са заредени и да носят зарядни, които да ползват по време на път.

  Препоръки за движение по пътищата при ниски температури:

  Пешеходци:

  ∙ Излизайте навън само ако това е абсолютно наложително

  ∙ Движете се само по тротоарите, използвайте подлезите и надлезите за пешеходци

  ∙ Извън населените места се движете срещу автомобилния поток по банкета

  ∙ Обличайте се с топли дрехи

  ∙ Обуйте здрави зимни обувки, при възможност с дълбок грайфер

  ∙ Ако сте с шапка, при пресичане се огледайте няколко пъти, преди да стъпите на улицата. Шапката помага против студа, но в известна степен пречи на слуховото възприятие

  ∙ Дори да сте на пешеходна пътека, огледайте се и само ако автомобилът е далече, преминете

  ∙ Слушалките в ушите и силната музика пречат на възприятията

  ∙ Ако има поледица или сняг, върнете се и изчакайте, докато снегът бъде почистен и бъде опесъчено

  Водачи:

  ∙ Ако не се налага непременно да пътувате, отложи заминаването до нормализиране на обстановката

  ∙ Преценете дали се налага на път да тръгне цялото семейство. Особено важна е преценката, ако имате малко дете

  ∙Ако все още не сте сменили гумите, не губете време – незабавно ги подменете с гуми за зимни условия

  ∙ Всички течности в системите на автомобила трябва да са подменени с незамръзващи

  ∙ Проверете: налягането на гумите, работят ли чистачките, в изправност ли са всички светлинни източници – фарове, мигачи, аварийни светлини, габарити, работи ли отоплителната система на автомобила

  ∙ Заредете достатъчно гориво

  ∙ Преди път извън населено място се осведомете:за прогнозата за времето, за временни или постоянни ограничения по набелязания маршрут

  ∙ Поставете в колата: вериги за сняг, буксирно въже, лопата, зарядно за акумулатор, мобилно зарядно за телефон, дебело одеяло, вода и суха храна, проверете и обновете съдържанието на автоаптечката, вземете достатъчно лекарства, ако сте на лечение

  ∙ При попадане в рискова ситуация сигнализирайте първо на телефона за спешни случаи 112, след това потърсете за съдействие близки и приятели.

  Място: България Дата: 11-03-18-19 Час: 00;00


  Обявил: РАДИО ''СЕВЛИЕВО

Ideal Standart - Vidima

Времето

Sevlievci.com - Бъди информиран